CERTIFICACIONS


La Denominació d’Origen Protegida de Les Garrigues

La DOP és un òrgan regulador de control i certificació, el qual després de rigorosos controls de qualitat, atorga les etiquetes de certificació numerades que són el segell de qualitat i l’autèntica garantia pel consumidor de l’oli verge extra que es produeix amb Denominació d’Origen Les Garrigues.
L’Oli Rupestre del Cogul disposa d’aquesta etiqueta el que garanteix que el nostre oli ha passat tots els controls de qualitat i de seguretat alimentària en els processos de producció i elaboració.

Tots els passos fins a obtenir l’oli verge extra amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues tenen lloc en una zona emparada i reconeguda: les plantacions, la producció, l’elaboració i l’envasat.
Aquest és un dels territoris amb més tradició i excel·lència en l’elaboració i comercialització d’oli a Catalunya. Situada al sud de la província de Lleida, la zona de producció és, sobretot, cultura i tradició. Es comprova passejant per aquests camps i pobles de la comarca de Les Garrigues, el sud del Segrià i el sud de l’Urgell, comarques que conformen la zona geogràfica de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues.

La garantia d’aquest control i certificació està avalada per ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació), qui ha acreditat el Consell Regulador com a certificadora de l’oli amb DOP Les Garrigues (Núm. 102/C-PR242).

PRODUCCIÓ AGRÀRIA ECOLÒGICA

La producció agrària ecològica, denominada també biològica o orgànica, és un sistema de producció i elaboració de productes agraris naturals. L’objectiu principal és l’obtenció d’aliments de màxima qualitat.

Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l’ús de productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, etc.). Per tant, els productes agraris ecològics no contenen residus d’aquestes substàncies.

La certificació és necessària per tal de garantir que el sistema de producció ecològic dels aliments arribi al consumidor amb les màximes garanties.
Per això, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) realitza controls exhaustius als operadors mitjançant auditories dels sistemes de producció i elaboració, i pren mostres dels productes per ser analitzats. D’aquesta manera es garanteix que aquests productes no han estat contaminats amb pesticides ni transgènics.

Tant el sistema de producció i elaboració com el sistema de control és comú a tots els països d’Europa i està regulat pel Reglament (CE) 834/2007. A més a més, la Comissió Europea publica cada any una llista amb els organismes autoritzats per realitzar el control i la certificació dels productes ecològics. A Catalunya, el CCPAE és l’organisme de control i certificació dels productes agraris i alimentaris ecològics.