EL NOSTRE POBLE EL COGUL


El Cogul és un petit poble de 190 habitants, situat a 22km del sud de Lleida (Catalunya). Està apartat de qualsevol carretera important; la més pròxima a 10 km. i uneix Lleida amb Flix.

Només vehicles i tractors a poca velocitat canvien la vida del poble, mentre els nens juguen al seu aire sense cap tipus de perill. Pocs edificis moderns trenquen l'harmonia de la seva història.

Com qualsevol poble d’arrels tradicionals, a la plaça central hi ha l’Ajuntament I l’església


Els petits que estiuegen al Cogul en guarden un feliç record tota la vida. Piscines al costat del riu i arbres gegants i ombrius decoren el paisatge. I abans de marxar d’aquest peculiar poble, visita obligada a la botiga, on elaboren artesanalment tots els productes frescos del porc i d’on marxarem amb el cistell carregat de bons embotits.

El Cogul està constituït per carrers angostos i irregulars que formen un gran pendent. Un paisatge dur i solitari, amb espones de pedra, cabañas de vuelta, oliveres, ametllers i alguns boscos de pins.

Grans pedres, també, voregen les valls. El Cogul és un poble d’habitants desitjosos de ser visitats per persones que busquin pau i tranquil·litat.

Però si alguna cosa fa únic el Cogul són les seves pintures rupestres de fa més de 10.000 anys (i que formen part de les Rutes de l’Art Rupestre), declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.